Gevulde paprika met gezonde groenten


Notice: Undefined index: use_custom_image in /home/p0005/domains/hetlevenvaneenpapa.nl/public_html/wp-content/plugins/custom-about-author/display-about-author-block.php on line 134

Eettip gevulde paprikaDat groenten eten gezond is weet iedereen wel. Maar hoe krijg je nu een mix van verschillende groenten op je bord zonder dat de smaak je gaat vervelen. Wij hebben hiervoor een smaakvolle gezonde groenterecept beschreven! De paprika gaat in de oven en komt er heerlijk warm uit!

Boodschappenlijstje voor de gevulde paprika voor twee volwassenen en een baby

Ga naar de supermarkt en neem de volgende producten mee:

  • 2 rode paprika’s die goed kunnen blijven staan (dus let op een vlakke onderkant)
  • 1 mooie dunne courgette (niet te zacht)
  • 1 dunne prei met veel wit (het groene gebruik je niet)
  • 2 rundertartaartjes
  • paprikapoeder
  • feta (100 gram)
  • geraspte kaas

Gevulde paprika zo maak je hem klaar

Voorbereiding:

Snij de paprika's

  1. Zet de oven op ongeveer 150 graden en probeer de bovengrill functie te gebruiken indien aanwezig.
  2. Snij de kop van de paprika eraf zodat je vanaf de bovenkant de zaadlijsten kan verwijderen. Zo ontstaat er een uitgeholde paprika.
  3. Snij de courgette en de prei in hele kleine stukjes. Tip: Snij de courgette in dunne plakjes en vervolgens een klein stappeltje in blokjes doormiddel van meerdere reepjes. Voor de prei is het handig om de kont eraf te snijden en het groene te laten zitten. Snijd de prei drie of vier keer over de lengte in (van het groene naar de kont). Vervolgens kan je ook vanaf de kont overdwars de prei halveren. De prei blijft zo intakt en nu kan je dunne ringen snijden. Dit is de snelste manier om dunne stukjes prei te maken.
  4. Was de groente goed (vooral de prei die kan aarde bevatten).

Rul de tartaar in de panBakken:

    1. Rul de rundertartaar met een klein beetje olie in de pan. Dit doe je door gelijk vanaf het moment dat je ze er in legt met een lepel de tartaar af te laten brokkelen.
    2. Als het vlees goed is doe je er gemalen peper bij.
    3. Voeg de gewassen en goed uitgelekte groente toe.
    4. Laat dit geheel op middelmatig vuur even goed krimpen (prei).
    5. Voeg lekker wat paprikapoeder door de mix zodat het geheel wat roder gaat kijken.
    6. Als het geheel zo goed als klaar is brokkel je de feta door de groenten en vlees.
    7. Zet nu de paprika’s in een ovenschaal en vul ze met de groentemix. Let op je houdt over.
    8. Druk het geheel iets aan en strooi de geraspte kaas erover.

De gevulde paprika's in de oven

  • Zet de gevulde paprika’s ongeveer 10 a 15 minuten in de oven (grill) zodat de kaas een mooi korstje je krijgt.
  • Als de gevulde paprika’s klaar zijn, voeg je de rest van de groenten toe en is het gerecht klaar!

 



Ik zou zeggen probeer het eens en eet smakelijk. Laat in een reactie achter wat je van het recept vindt.

papamark, geboren in 1981 is op 31-jarige leeftijd voor het eerst vader geworden. Zo trots op zijn meisje! Werkend bij de grootste uitgeversgroep van Nederland en op zondag graag op het voetbalveld te vinden. Naast sporten is ook muziek maken een grote hobby.

Twitter YouTube 

Vertel ons wat je van dit bericht vindt!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *