Lang leve Sesamstraat!

Sesamstraat is leukPapa Elmoooo!!! Weet jij als papa ook al zo veel over Sesamstraat?

Als papa heb je dagelijks een bijzonder leven gekregen, het is niet voor niets #hetlevenvaneenpapa. De leuke en minder leuke dingen ontstaan met enige regelmaat. De leuke dingen blijf je echter onthouden en de minder leuke dingen probeer je te verwijderen, te vergeten of in de ijskast te plaatsen. Een van de leuke dingen die ik als papa dagelijks nu meemaak is mijn dochter die Sesamstraat leert ontdekken.

“Het is een feest als Sesamstraat is geweest!”

We hebben een boekje dat er bij ons toch wel uitspringt op dit moment. Het gaat over Elmo die je kleuren leert kennen en Bert die je leert tellen. Het boekje heeft ze gekregen en is dus echt een geslaagd cadeau geweest. Maar waarom springt het er zo uit?

Nou de woordenschat van die kleine boef groeit met de dag. Waar we eerst alles steeds voorlezen verandert dat nu in ontdekken en zelf uitspreken. Het is niet meer “Welke kleur haar heeft Elmo?” maar meer “Liz waar is Elmo?”, “Waar is de auto?”. Als ze dan trots met dat vingertje in een keer Elmo aanwijst en vreugdig “Elmooo” roept begint mijn buik te kriebelen van trots. Wat is het dan toch mooi om een papa te zijn!

Ook “Ernieeee” is een favoriet. Bert speelt ook af en toe voor Ernie maar dat mag de pret niet drukken. Als ik per ongeluk met mijn vinger over het hoofd van Ernie zit en vraag waar Ernie is dan zie je haar zoeken…haal ik mijn vinger weg en ‘kiekeboe’ zeg dan ontstaat er vanzelf een mooi spelletje! Kiekeboe met Ernie of Elmo!

Doordat de kleine Sesamstraat zo leert ontdekken begin je zelf ook weer van deze leuke poppen te houden. Heel vroeger had ik ook een Ernie en Bert knuffel maar waar die gebleven zijn…ik weet het helaas niet meer. Als ik ergens een Elmo kan vinden! Dan ga ik deze gelijk halen, want wat is die rode lachebek een leuke pop.

Tags: