Marco Borsato de ideale papa

De meest ideale papa "Marco Borsato"Nederlandse vaders kiezen massaal voor zanger Marco Borsato als leukste en beste bekende vader. En als ze een moeder konden kiezen als beste moeder is actrice Chantal Janzen de grootste favoriet. Dit blijkt uit onderzoek van Amsterdam RAI onder Nederlandse (toekomstige) vaders in het kader van de Papadag tijdens de komende Negenmaandenbeurs.

Ook blijkt uit het onderzoek dat toekomstige vaders hun zoon een levensjaar langer op een smartphone laat wachten dan de huidige vaders. Hun eigen vaders hebben ook invloed op de manier van opvoeden: zo willen de ondervraagde (toekomstige) vaders even streng zijn. De Negenmaandenbeurs 2015 wordt van 25 februari tot en met 1 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Marco Borsato is gekozen als beste en leukste vader met maar liefst 61% van de stemmen. Andere BN’ers die als goede vaders worden gezien zijn Arjen Robben (34%), Jan Smit (31%), Beau van Erven Dorens (27%) en Ali B (27%). Naast actrice Chantal Janzen is Wendy van Dijk ook een populaire moeder. Chantal Janzen kreeg 68% van de stemmen en Wendy van Dijk 61%.

Onderzoeksvragen voor de ideale papa

Vrijheid belangrijk
Op welke gebieden zijn eigen vaders wel of geen voorbeeld voor toekomstige vaders? Ook is gevraagd wat deze (toekomstige) vaders anders zouden aanpakken in de opvoeding dan hun eigen vader. Vooral samen spelen (69%) en tijd doorbrengen met hun kinderen (58%) is wat zij anders zouden doen.

Wat betreft vrijheid geven, regels stellen en streng zijn wil de meerderheid van de ondervraagde vaders en toekomstige vaders hetzelfde doen in de opvoeding van hun (toekomstig) eigen kind. 81% wil zijn kind evenveel vrijheid geven als hij zelf kreeg. Vaders blijven even streng als vroeger. Op het gebied van streng zijn, wil 71% van de (toekomstige) vaders hier hetzelfde optreden en 74% wil dezelfde regels stellen als hun eigen vader.

Liever geen fluitist
De fluit is het minst populaire instrument als je het de (toekomstige) vaders vraagt. Maar 1% van de ondervraagde (toekomstige) vaders wil het liefst dat de zoon later een fluit bespeelt. De viool scoorde ook laag, maar 3% van de vaders wil dat dit het bespeelde instrument wordt. Kinderen kunnen het best gitarist (31%) of pianist (31%) worden volgens de vaders.

Leeftijd smartphone
Over de leeftijd waarop het kind in de toekomst een smartphone mag gebruiken, verschillen de meningen van toekomstige vaders met die van de huidige vaders. Kinderen van huidige vaders mogen gemiddeld vanaf 4,5 jaar een smartphone gebruiken, terwijl toekomstige vaders dat pas een jaar later toestaan.

Wel of niet biologisch producten?
Opvallend waren de antwoorden op de vraag welk soort producten de voorkeur hebben, er blijkt namelijk een groot verschil te zijn tussen het koopgedrag van vaders en toekomstige vaders. De meerderheid van de toekomstige vaders (45%) prefereert het kopen van biologische producten, daarentegen koopt 44% van de mannen die al een kind hebben liever het huismerk.

Wordt er liever gespeeld met houten speelgoed of plastic speelgoed? De meerderheid van de vaders (55%) koos voor het houten speelgoed. 33% van de (toekomstige) vaders gaf aan geen voorkeur te hebben voor één van de twee materialen. Minder populair is plastic, slechts 13% koopt liever plastic speelgoed.

Over de Negenmaandenbeurs

De Negen maanden beurs vindt plaats van 25 februari tot en met 1 maart 2015 in Amsterdam RAI. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 – 18.00 uur en op donderdag 26 en vrijdag 27 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Bezoekers van de Negenmaandenbeurs hebben op dezelfde dag gratis toegang tot de Huishoudbeurs en het Azië Pasar Malam Festival. De Huishoudbeurs is elke dag geopend vanaf 10.00 uur.

Een toegangskaart kost tot en met 24 februari € 14,95 in de voorverkoop en is te koop via www.negenmaandenbeurs.nl. Kinderen t/m 4 jaar mogen gratis mee naar binnen en kinderen t/m 12 jaar mogen voor € 5,- mee. Vaders kunnen tijdens de Papadag een kaartje kopen voor maar € 10,- Goedkoop reizen met NS-dagretour kan vanaf ieder station in Nederland voor € 18,-.

Wij van #hetLEVENvaneenPAPA mogen 2 sets kaarten weggeven! Wil je meedoen? Dat kan bekijk daarvoor onze negenmaandenbeursactie.

Bron: http://www.negenmaandenbeurs.nl/pers/Persberichten/Pages/Marco-Borsato-massaal-gekozen-als-ideale-vader.aspx

Tags: