Dat was even leuk op de kermis

liz-in-de-draaimolenKermissen en kinderen dat is hetzelfde als twee handen op één buik! Kinderen houden van de lichtjes, de geluiden en natuurlijk de sfeer die er op een kermis heerst. Voor onze meid geldt precies hetzelfde.In ons dorp was het weer kermis en ten opzichte van andere jaren is het schitterend weer geweest.

Zaterdagmiddag op een goed gekozen tijdstip van half vijf zijn we samen met opa en oma naar de kermis gegaan. Vorig jaar lag ze nog in de kinderwagen en nu ze 16 maanden is vonden we het wel tijd dat ze haar rondjes in de draaimolen mocht beleven. Tenminste als ze het zelf ook wilde.

Het voordeel van de draaimolen is dat er een volwassen gratis mee mag met de kleine. Dat geeft toch een bepaald vertrouwen als ze je hand gemakkelijk kunnen pakken of je stem horen tijdens het ronddraaien. De kleine had één ding wel heel snel door! Knopjes die geluid maken zoals de sirene bij de brandweerauto of een toeter op de scooter.

Na de draaimolen gehad te hebben liepen we nog een rondje langs de andere attracties. Voor kinderen was het beperkt maar de dingen die tot de mogelijkheden behoorde waren dan ook wel leuk. Als uitdaging ging ik met Liz ook nog in de helikopters. Deze gingen een paar meter omhoog en draaide rondjes. Het kleine schroefje voorin de helikopter was voor Liz een teken om op te drukken. Als papa maak je dan natuurlijk een toeter geluid. Als je 16 maanden bent en zelf ontdekt hebt dat er ook nog meer knopjes zijn dan moet je dat natuurlijk belonen.

Met papa in de helikopter op de kermis
Met papa in de helikopter op de kermis

In het begin vond ze de helikopters nog wat eng maar toen ze er aan gewend was geraakt genoot ze volop. Voor ons was de kermis een geslaagde avond. Volgend jaar weer!