Vaderdag weekend 2016 was fijn

Vorige weekend was het weer vaderdag 2016! De zaterdag was voor mij meer vaderdag dan de zondag. Dat komt omdat ik deze zaterdagmiddag helemaal alleen met mijn dochter was. Mama ging naar een theatervoorstelling. Ik had besloten om een stukje mee te rijden (met de trein).Onze dochter is gek op de trein althans ze wil ze altijd zien als we het spoor over steken. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om 20 minuutjes heen, lunchen, en vervolgens weer 20 minuten terug te reizen.

Vaderdag 2016 maar dan op zaterdag

Dikke pret in de trein

Op de vraag of we koeien gingen kijken antwoordde mijn dochter heel wijs “nee paardjes”. Heerlijk zo’n driejarig kind met een eigen willetje. Om de reis te combineren met lunchen had ik een pakje drinken en een puntje met worst in haar rugzak gedaan. Om de reis perfect uit te kienen heb ik eerst gekeken waar overstappen het beste uitkwam zodat ik ruim de tijd had. Om met een kind over te stappen als je maar een paar minuten hebt is niet handig. Dan werken ze juist niet mee en kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Voor mijn overstap had ik ongeveer 20 minuten. Wanneer ik een station langer door zou rijden werd de overstap maar 2 minuten. Te weinig dus!

Heen bij mama op schoot lekker uit het raam kijken op zoek naar paardjes. We hadden ze gespot en de hele trein kon het weten 🙂 ja ja kinderen kunnen heel enthousiast doen. Daarna mama uitzwaaien was niet zo’n succes, ze wilde naar mama toe maar dat kon niet. Voor haar eigen veiligheid heb ik m’n meisje op de nek genomen om zo mama uit te zwaaien. Dit vond ze wel leuk en ik voorkwam er mee dat ze te dicht bij de wegrijdende trein kon komen. Veiligheid gaat boven alles!!!

Nadat de trein was weggereden werd het tijd om te lunchen. Het broodje en pakje drinken kwam te voorschijn en mevrouw zat heerlijk naast papa op het bankje. Tringelinge tringelinge de trein terug kwam er weer aan. Tijd om in te stappen. Op zoek naar een leeg plekje (die er niet was) dus dan maar bij iemand anders zitten. Sorry mevrouw maar het boek verder lezen wordt lastig met een kletstante in de buurt.

Heerlijk samen lunchen tijdens het wachten op de trein: vaderdag 2016
Heerlijk samen lunchen tijdens het wachten op de trein

Station Cuijk, uitstappen rechts

Station Cuijk kwam er weer en dus was het tijd om uit te stappen. Helaas het feestje in de trein was afgelopen. Op weg naar huis toe in de auto lekker even geinen en dan naar bed voor je middagdutje! Het moment voor papa om ook even rustig nog wat dingetjes af te ronden. Na het slaapje hebben we eventjes tv gekeken en samen gegeten. Ze mocht op de stoel van mama zitten en we maakte er een gezellige avond van.

Het was een heerlijke vaderdag op zaterdag en dan moest de zondag nog komen. Die ochtend had ik besloten om gewoon naar het sporten te gaan en dat vaderdag niet heel uitgebreid gevierd hoefde te worden. Wel kreeg ik natuurlijk een cadeautje! Het mooiste cadeau was zelf gemaakt op de peuterspeelzaal. Ingepakt in eigen beschilderd cadeaupapier kreeg ik een blaadje met daarop de tekst:

Jij bent mijn favo….rietje

Oh wat was ik trots op mijn dochter. Zelf gemaakt en super lief hoe ze dit op bed kwam brengen. Mama had gezegd dat ze het beneden van de verstopplaats mocht pakken en zoeffff daar ging ze en zoeffff daar was ze weer. Naast de tekening heb ik ook een nieuwe wekker gekregen. Super fijn want de oude wekker fungeerde niet meer naar behoren!

Deze papa is super verwend. Op naar vaderdag 2017 maar dan wel met twee kinderen 🙂

Tags: