Wat als je moet kiezen TAG

Gisteravond opende ik de twitterapp van dit blog. 12x was ik getagged. De oorzaak ligt bij Tipsvoorpapas.nl die met een de ‘wat als je moet kiezen tag’ mij uitdaagde om meer te vertellen over keuzes:

tipsvoorpapas-De wat als je moet kiezen tag

Omdat ik zo vereerd ben en zijn antwoorden erg leuk vond om te lezen deel ik hierbij mijn antwoorden op verschillende dilemma’s. Denk dan aan frikandel of kroket tot apple of android.

De dilemma’s

Op de fiets: wind tegen op de heenweg of terugweg?
Eigenlijk houd ik helemaal niet van tegenwind. Ik vind het altijd zo frustrerend om kei hard te moeten trappen en voor je gevoel geen meter voorruit te komen. Maar ik moet kiezen en dan kies ik voor de terugweg. Voor het werk fiets ik dagelijks naar de trein en om die te missen omdat ik te veel tegenwind had zie ik niet zo zitten. Dan ben ik liever een paar minuten later thuis en dat ik in een prettig tempo tegen de wind in heb kunnen fietsen.

Zomer of winter?
Eigenlijk zonder twijfel de zomer maar als je er langer over na gaat denken begin je automatisch te twijfelen. Ik loop liever in korte broek en t-shirt met slippers dan dat ik die dikke onhandige winterjas aan moet. Ik heb absoluut geen hekel aan kou omdat je je er tegen kan kleden. Benieuwd wat het komende zomer gaat worden als Liz naar buiten wil. Ze wil nog al te vaak een wintermuts op doen 🙂

Frikandel of kroket?
9 van de 10 keer is het een frikandel. Kroketten geven vaak zo’n troep in je friteuse (als je thuis ook wel eens bakt). Een broodje kroket is best lekker maar ik vind het eigenlijk een cola/sinas keuze. Ik lust het allebei maar uit gemak kies je veel vaker voor cola dan voor sinas (nu eigenlijk helemaal niet meer sinds ik probeer frisdrank te bannen uit mijn leven)

Fiets of auto?
Ik heb meer fietsen in de schuur dan auto’s voor de deur. Ook hier weer best wel wat twijfel. Ik vind autorijden helemaal niet erg en ben eigenlijk ook wel autogek. Ik ken ze niet in de detail maar kan me er wel in verdiepen. Begonnen met een Peugeot 106 GTI (ja ja heerlijk hard scheuren vind ik leuk), overgestapt naar een Peugeot 206 omdat vrouwlief er ook goed in moet rijden. Nu rijden we een Peugeot 307 SW. Echt een hele fijne gezinsauto. Weet je waarom? De kinderwagen past gewoon in de breedte in de kofferbak. Ik hoef dus nooit het onderstel met de zit- of lig van elkaar te halen. Fietsen vind ik niet erg om te doen en probeer ik daarom ook zo vaak mogelijk te doen. Vooral fietsen met de kleine erbij is zo leuk! Dan wordt je geinspireerd door alles wat zij ziet en ze kijkt echt heel anders dan dat je zelf doet.

Maar nog leuker is de motor. Snel en vrij door het verkeer bewegen!

Apple of Android?
Moet ik echt kiezen? Er is hier toch geen keuze of dilemma? Android blehhhhh!!!! Nooit meer neem ik dit besturingssysteem! Begonnen met een Samsung Galaxy 9000 maar de overstap naar de iPhone 5 was de beste keuze! Sowieso ben ik een Apple freak (mac, macbook, iphone, ipad, appletv, airport) dus absoluut geen dilemma voor mij.

Apple of Android

Ochtend of avond?
Avond want de ochtend is vaak zo’n gehaast. ‘S morgens moet ik vaak voor het werk op tijd de deur uit zijn en probeer ik ook zo veel mogelijk in zo min mogelijk tijd te doen (lees haasten). Nee lekker in de avond op de bank is fijn. Eigenlijk is dit pas het eerste jaar het geval want tot vorig jaar had ik bijna elke avond wel iets (repetitie voor de muziek of trainen voor het voetballen). Nu breng ik meer tijd door met Liz en het naar bed brengen. Wel heb ik altijd het gevoel dat wanneer ik in de ochtend gelijk begonnen ben, ik veel meer aan de dag heb gehad.

Vroeg beginnen met werken of laat thuis?
Eigenlijk staat het antwoord al hierboven, haha! Ik begin vroeg om op een normaal tijdstip op mijn werk te zijn maar vertrek ook op tijd om op een normaal tijdstip (eigenlijk eten we best laat) aan tafel te schuiven! Gelukkig biedt thuiswerken uitkomst en begin ik later met werken en ben ik vroeg thuis! Mij hoor je niet klagen 🙂

Speelgoed met of zonder geluid?
Zonderrrrrr!!! Ik word altijd knettergek van de geluidjes in het speelgoed. Mijn grootste ergenis is het feit dat de fabrikanten er nog twee standen op plaatsen om het volume te bepalen. Hard en heel hard. En op de een of andere manier plaatsen ze die keuze altijd verkeerd. Kinderen kunnen moeilijk schuiven met die knopjes dus het is naar boven of naar onder en de middenstand wordt altijd overgeslagen. Daarnaast ben ik pro voorstander van eigen inlevingsvermogen. Waarom alles voorkauwen! Maar je ziet ook wel de voordelen van geluidjes maar als ik mag kiezen dan echt zonder geluid!

Vlees of vis?
Vlees! Ik lust geen vis, blehhhh, maar ik probeer het steeds vaker te proeven hoor! Maar een biefstuk, entrecote, spare rib, tournedos, schnitzel, echt alles wat vlees heet gaat er eigenlijk wel in. Daarom vind ik de bbq of gourmet ook zo lekker! Maar sinds ik bezig ben met gezonder te leven (lees m’n frisdrank opmerking) eten we ook vaker iets zonder vlees maar vooral groenten. Liz is ook echt een vleesmonstertje! Als je alles in 1x op haar bord legt zou ze dit het liefste zo snel mogelijk in haar mond stoppen. Vaak doen we dan echt maar een paar kleine stukjes en dan zeggen we bewust dat ze eerst wat groentjes moet eten (wat ze ook wel gewoon goed eet hoor)! Dit is dus ook een tip van ons voor andere papa’s en mama’s.

Baby of dreumes?
Peuter! Echt de leeftijd waar ze nu in zit, heerlijk! Al is het wel zo dat we geen behang hebben want soms… maar gelukkig zijn de verhalen, het knuffelen en kusjes geven van zoveel onschatbare waarden dat ik het eigenlijk ook weer zo vergeten ben als ze weer eens in de strubbelfase zit. Terugkijkend naar de babyfoto’s dan begint mijn hartje ook weer te stralen en kan ik zo smelten. Zo lief en teder! Maar ja ik moet kiezen dus ga ik voor peuter/dreumes!

Zoon of dochter?
Vanaf dag 1 heb ik geroepen dat ik een zoon wil! Alleen vanwege het feit dat deze dan mijn voetbalambities kan overnemen en wel profvoetballer kan worden. Toen bij de bevalling is bleek dat het een dochter was ben ik echt 100% omgeslagen en zeg ik nu dochter, dochter en nog eens dochter! Papa’s blijken toch een bepaalde charme te hebben op dochters. En ik weet nu al, ik zal veel te zorgzaam zijn voor haar als ze groter wordt en gaat stappen 🙂 Papa to rescue!

Nou dat waren de dilemma’s van Tips voor papa’s! Ook een leuk blog om inspiratie over het vaderschap op te doen! Maar nu ga ik ook twee mensen taggen hoor! Dus Maarten van Papa’s wereld en Nicoline Mapetitecherie veel succes 🙂

Tags: