Zomerbanden, golfen en Alkmaar

Het afgelopen weekend was een goed weekend. Het zonnetje liet zich goed zien en. Man man man wat was het een schitterend weertje. Helaas moest er gewoon gewerkt worden. Veel leuke dingen gedaan op zaterdag en zondag. Zo leuk dat er over te schrijven is.

Dag winterbandjes hoi zomerbandjes

Goede hulp bij het banden wisselenHet was weer tijd voor de halfjaarlijkse wissel. De temperaturen zullen niet meer vaak onder de zeven graden uitkomen, hooguit een keer in de ochtend, dus tijd voor de bandenwissel. Gelukkig ben ik als papa in de gelegenheid om het allemaal zelf te doen. Met een juiste krik en moersleutel kom je een heel eind. Vier keer krikken, 16 keer een winterbout losdraaien en 16 keer een zomerbout vastdraaien. Piece of cake!! Samen met het zelf opslaan van de banden sparen we zo toch een leuk bedrag uit. Geld dat ik liever anders besteed. Om het banden wisselen gezelliger te maken had ik Liz meegenomen en ben ik naar m’n vader en broer gegaan. Dan doe je met z’n alle vier auto’s in één keer. De hulp die ik van Liz kreeg was te gaaf om te zien. Voor we gingen moest haar autootje mee. Even langs de milieustraat om de luiers weg te brengen en dan naar de andere kant van het dorp. Echt van die papaklusjes. Door Liz mee te nemen gaf ik Kim de ruimte om rustig aan te doen en niet steeds op Liz te hoeven letten. Na de wissel even een bakkie koffie en een appeltje en we konden weer naar huis toe.

Golfen bij BurgerGolf te Wijchen

Een uit de hand gelopen hobby op de Wii heeft geleid tot af en toe een balletje slaan op de golfbaan. Soms bij Pitch&Putt en soms op een par3-baan in Wijchen. Golfen is heel ontspannen en ook verdraaid lastig om te doen. De putt heeft een doorsnee van ongeveer 10 centimeter maar om dat balletje erin te brengen vergt veel oefening. Tijdens het golfen mooi de GoPro weer gebruikt om wat leuke beelden te creëren. Zie bijvoorbeeld het filmpje hiernaast.

Met papa op stap in Alkmaar

Samen met mama, die een cursus ging volgen, reden we twee uurtjes heen op weg naar Alkmaar. Bekend om de kaasmarkt gingen papa en dochter het centrum van Alkmaar bezoeken. Eerst een uurtje heerlijk gespeeld in een perfect mooi aangelegd speeltuintje (Prinses Amaliaplantsoen) met zacht kunstgras onder een schip, uitkijktoren en glijbaan. Hier vermaken de kinderen zich wel. Ik kon lekker in het zonnetje zitten en een appeltje snijden.
Spelen in de speeltuin in Alkmaar

Een zonnebril scoren en een ijsje halen
Een zonnebril scoren en een ijsje eten in AlkmaarNa het spelen zijn we heerlijk gaan wandelen naar het centrum van de stad. Op weg naar de kaasmarkt om te zien of het weertje nog wat gezelligheid te brengen had. We hadden gehoord dat het koopzondag was dus we konden mooi even gaan shoppen! Omdat Liz al langer graag een bril vast wil pakken zijn we eigenlijk geheel onbewust bij de H&M tegen een leuke zonnebril aan gelopen. Ze hadden een witte en een roze maar ze was wel heel stellig…ze wilde de roze en absoluut niet de witte. Dit zijn leuke brilletjes voor een klein bedrag en iedereen blij. Papa de blits met zijn meisje in de winkel en op straat, Liz happy want ze kan eindelijk haar eigen zonnebril op en mama blij want haar zonnebril kan voortaan opblijven.

Nadat we de lange winkelstraat gehad hadden werd het tijd voor een ijsje. Met deze temperaturen en hoe lief ze gespeeld en geshopt had was het er echt tijd voor. Zo handig dat je dan tegenwoordig gewoon de telefoon erbij neemt en dan zoek je “ijssalon Alkmaar” en daar sta je dan in de rij bij een super goede ijssalon. Echt een aanrader “ijssalon de Mient” voor iedereen die van schepijs houdt. Daarna was het gedaan met dit papamomentje. Terug naar de auto wandelen. Nog even spelen in de speeltuin en dan weer terug naar huis. In de auto heeft Liz goed geslapen waardoor we lekker even Chinees konden halen om de dag af te sluiten.

Wat een heerlijk weekend zo samen met mijn kleine meid! Zo zou #hetlevenvaneenpapa er wel elke week uit mogen zien.

Tags: , ,