Dagje uit: Safaripark Beekse Bergen (Hilvarenbeek)

Safaripark Beekse BergenMet negen personen (zes volwassenen en drie kinderen (4,2 en 2 jaar)) gingen we een dagje uit naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. De reden was leuk, opa en oma waren 40 jaar getrouwd! Nadat we gezamenlijk in één busje zijn gestapt werd duidelijk wat de verrassing was. We gingen naar de dierentuin, maar dan welk een bijzondere dierentuin in Nederland. Wil je weten of wij het park als dagje uit aanraden? Lees dan gauw verder.

Parkeren en de autoroute bij Safaripark Beekse Bergen

De route naar het park staat goed aangegeven zowel op de site als ook op de borden vanaf de snelweg. Dit was dus helemaal geen probleem voor Opa. Bij aankomst in het park (waar we de tickets online al hadden gekocht) kan je verschillende dingen doen.Plattegrond Safaripark Beekse BergenJe kan wandelen, de autosafari afleggen en je kan een tochtje met de boot maken. Zo leer je Afrika van heel dichtbij kennen. Parkeren kan bij de kassa’s waar je binnenkomt (bij het Safaripark) maar wij kozen er voor om eerst een deel met de auto af te leggen. Je rijdt dan naar de andere kant van het park en kan parkeren bij het Kongoplein. We zaten toch al lekker in de auto en het was op advies van het park zelf.
Stapvoets reden we langs de leeuwen, de herten en andere prachtige dieren. Van een afstandje zagen we neushoorns en er waren ook twee babyneushoorns. En als die beginnen te rennen zijn het net kleine kinderen. Huppelend en springend rennen ze over de zandvlakte. Heel leuk om te zien. Na een goed half uur, we hadden de tijd genomen om de kleintjes de ogen de kost te geven, parkeerden we het busje op de parkeerplaats bij het Kongoplein.

Het Kongoplein

We hadden trek in koffie en dus besloten we om even bij het restaurant te gaan zitten. Het weer zat ons super mee en het was nog erg rustig dus we konden buiten zitten. Zo konden we in alle rust de kleine meiden voorzien van een schone luier. Nadat we allemaal zelf ook opgefrist waren zaten we heerlijk in het zonnetje te genieten van een lekkere kop koffie (helaas in een kartonnen bekertje) met een heerlijk saucijzenbroodje. Zoals wel vaker in dit soort parken zijn de kosten hiervoor niet gering. Maar dat weet je en je moet er rekening mee houden.Voor €4,50 had je een koffie/thee/warme chocomel met een saucijzenbroodje.

TIP: Om kosten te besparen zou je er voor kunnen kiezen om koffie mee te nemen en rustig op het bankje te genieten. Dit is namelijk gewoon toegestaan.

Naast het restaurant was er een snackbar, een winkeltje en een speeltuin. Dit was ideaal voor de kinderen, die wilden alle drie graag even hun energie kwijt. En dus lieten we ze heel even hun gang gaan zodat we zelf een leuke route konden bepalen.

Met de boot varen

Op het terrein loopt een soort van ‘rivier’ die gebruikt wordt om met de boot langs diverse dieren te varen. Op de boot was een medewerkster die op een goede manier vertelde over het reilen en zeilen van de dieren. Zo wisten wij niet dat vogels in het zand gaten maken die gebruikt worden voor vogelnesten. Wanneer je op tijd bij de opstapplaats bent dan weet je zeker dat je mee kan. In onze route kozen we er voor om vanaf het Kongoplein te lopen naar het Safaripark. Van daar uit gingen we met de boot weer terug zodat we weer dicht bij de auto aan kwamen om het tweede deel van de autosafari te doen.

TIP: Plan op tijd je boottochtje want vooral op een drukke dag loop je kans dat je er niet meer op kan en dan heb je helaas deze leuke tocht van 20 minuten niet kunnen meemaken!

Wandelen door de Beekse Bergen

Het park is vrij groot en de paden zijn zeer goed te bewandelen. Heel fijn dus als je net als wij met een kinderwagen loopt. Verdeeld over het park zijn diverse klimtoestellen en op zeer veel plaatsen zijn prullenbakken te vinden. Tijdens het wandelen kom je verschillende dieren tegen: krokodillen, gorilla’s en andere apen, struisvogels en natuurlijk de BIG FIVE (olifant, leeuwe luipaard, kafferbuffel en neushoorn). Volgens Wikipedia:

BIG FIVE: De vijf diersoorten in Afrika die door jagers beschouwd werden als het moeilijkst te schieten: buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en olifant (zie ook: grote grazers). De term grote 5 slaat in dit verband niet op het grootste of gevaarlijkste dier. Het nijlpaard bijvoorbeeld is groter dan de leeuw en wordt als gevaarlijker dan de buffel beschouwd. Tegenwoordig wordt de term in dit verband nog veel gebruikt door toeristen in Afrika op zoek naar de vijf op safari.

Safaripark Beeksebergen de giraffen

Je moet voor het wandelen wel de tijd nemen want je bent er toch wel eventjes zoet mee. Om alles te doen en ook de tijd te nemen om de kinderen te laten spelen hebben we toch ruim 5 uur gedaan. Ben je niet in de gelegenheid om zelf de autosafari te doen dan kan je ook nog gebruik maken van de bussafari. Deze rijdt nagenoeg dezelfde route. Ideaal voor mensen die bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar het park zijn gekomen.

De kosten voor Safaripark Beekse Bergen liggen rond de € 23,00 p.p. (vanaf drie jaar) en een parkeermunt bedraagt € 8,50. Ben je van plan om vaker te gaan dan is een abonnement voordelig want voor slechts € 50,00 heb je al een jaarkaart tot het park. Wij hebben het bezoek aan de Beekse Bergen heel leuk gevonden en raden het park daarom ook bij andere gezinnen aan.

Wil je Safaripark Beekse Bergen uitproberen, koop dan je kaartjes via de onderstaande banner:

Tags: