Paastip 3: Organiseer een paasbrunch

Bij Pasen hoort een paasbrunchPasen wordt gezien als een feest met de hele familie. Net als met de kerst heeft het te maken met Christus. Alleen wordt de geboorte niet gevierd maar het opstaan van Jezus uit de dood. Los van dit geloof blijft het fijn om als gezin heerlijk iets samen te ondernemen. Daar hoort in onze ogen een heerlijke paasbrunch bij! Maar hoe organiseer je dit nou? Wij vertellen je een aantal tips. Verras jij het gezin op eerste of tweede paasdag?

Paasbrunch wat is het eigenlijk

De paasbrunch is het beste van twee werelden. Het is namelijk een ontbijt en lunch in één. Hartig en zoet. Warme en koude gerechten. Na de brunch is het natuurlijk mooi tijd om eieren te beschilderen of eieren te zoeken met de kinderen in alle vroegte of midden op de dag lekker lang tafelen met vrienden en familie. Vrolijk Pasen!

Wat zouden wij op tafel zetten

Als wij een paasbrunch zouden organiseren dan zouden de volgende producten op tafel niet mogen ontbreken:

  • Zacht en hard gekookte eieren (zacht is 3 tot 4 minuten koken, hard is ongeveer 8 minuten koken)
  • Matzes, de crackers voor de Pasen.
  • Stokbrood, pistoletjes of andere  kleine broodjes. Bij de supermarkt heb je ook brunchbroodjes om zelf af te bakken. Ruikt het huis ook gelijk heerlijk.
  • Croissantjes zijn natuurlijk ook altijd verwennerij. Afbakcroissantjes van Danerolles is leuk om samen met de kids te maken.
  • Jus d’ Orange. Het liefste vers geperst maar helaas is de tijd van heerlijke sinaasappelen alleen rondom Sinterklaas. Een pak jus of Coolbest volstaat natuurlijk ook. Voor de kinderen is chocolademelk ook altijd lekker.
  • Paashaan van brood voor de kinderen.
  • Paasstol mag natuurlijk ook niet ontbreken
  • Beleg en denk dan vooral aan aardbeienjam voor de croissants, (basterd)suiker voor de matzes, roomboter voor op de paasstol en voor hartig beleg doen verschillende kazen (standaard en bijvoorbeeld Old Amsterdam) en hammen (coburger of parmaham) en bijzondere vleeswaren als pastrami, fricandeau of rosbief het altijd goed.
  • Aankleding van de tafel met een leuk paastafelkleed of paasplacemats en leuke paasservetten. Paastakken maken het helemaal af.

Met dit alles op tafel heb je een heerlijke paasbrunch! Ik zoud zeggen iedereen eet smakelijk en maak er een mooie Pasen van.

Tags: , ,