Paastip 1: Eieren zoeken, zoek ook zelf

Eieren en Pasen moet je eigenlijk altijd samen lezen. Eieren horen er nou eenmaal bij. Dit geldt voor zowel de chocoladepaaseitjes als voor de echte eieren. Vooral jonge kinderen houden ervan om samen met papa en mama iets te doen. Wat is er dan leuker om het creatieve brein van de kids te helpen door ze uit te dagen eieren zoeken.

Een meisje zoekt naar paaseierenBepaal de verstoppelplekken op basis van de leeftijd en houdt vooral het gezichtsveld aan. Voor kleine kinderen is zoeken op hoge plaatsen niet te doen en dus frustrerend. Plaats zoveel mogelijk alles op ooghoogte en plaats er een paar heel opvallend. Zo zullen de kleinste het ook leuk vinden. Wij draaien de rollen ook regelmatig om. Dan mogen de kinderen de eitjes verstoppen en ga je als papa zelf zoeken. Mocht je een eitje zien, pak deze niet direct maar loop er expres eens een paar keer voorbij. En een schik dat ze dan hebben! Maak er een gezellig momentje van dat wat langer duurt dan 10 minuten. Let op de volgende zaken:

  • Tel van te voren het aantal eitjes dat je gaat verstoppen. Er is niets lulligers dan dat je blijft zoeken naar een ei dat er niet meer ligt. Het kan anderzijds ook zo zijn dat je een maand later met poetsen een eitje vindt.
  • Verstoppel niet te veel eitjes. Als maatstaaf zou je de leeftijd kunnen gebruiken met als minimum drie.
  • Verdeel het verstoppelen bij mooi weer over twee locaties: De woon/huiskamer en de tuin. Vooral de tuin geeft je vaak wat meer mogelijkheden.
  • Onthoudt de plaatsen waar je ze verstopt en schrijf ze desnoods even op zodat je je nooit kan vergissen
  • Zorg ervoor dat ze verstopt zijn als je gaat beginnen zodat de kinderen er niets van weten. Des te groter is de verrassing

En wil je zorgen dat de kinderen niet weten waar de eitjes verstopt zijn? Let dan goed op dat ze je niet in de gaten houden:

Tags: , ,