Voorbereiding kinderverjaardag

“Lang zal onze dochter leven” zongen we afgelopen zaterdag 9 mei 2015. 2 jaar is onze dochter geworden en wat gaat de tijd dan toch snel. Je weet nog precies de dag van de geboorte, haar eerste verjaardag, de ontwikkelingen die snel volgen en dan nu gewoon twee jaar! Twee hele jaren bevind ik me in het geweldige leven, #hetLEVENvaneenPAPA! Er komt stiekem veel kijken bij een kinderverjaardag en daarom wil ik graag onze ervaring met jullie delen. In dit eerste deel de voorbereiding van een kinderverjaardag.

Drie belangrijke zaken in de voorbereiding van een kinderverjaardag

Er komt toch altijd veel kijken bij het organiseren van een kinderverjaardag. Anders dan bij je eigen verjaardag. Ik verstuur geen uitnodigingen meer, op mijn verjaardag komen geen kinderen en wat je op tafel zet is ook al anders. Het is een hele geregel. Misschien een voordeel maar mijn vrouw bereidt zich altijd goed voor op dit soort dingen en misschien is het wel een mamading en zijn papa’s wat makkelijker, lees luier, in dit soort dingen.

Verjaardagskaart als uitnodiging

Vooraf hebben we een hele leuke verjaardagskaart ontworpen. Bij de gastouder, tevens professioneel fotograaf, hebben we Liz als fotomodel neergezet. Leuke jurk aan, wat serpentines en we kregen schitterende foto’s. Beetje bewerken met kleurbalans en de foto’s waren klaar voor het maken van een verjaardagskaart. Dit jaar hebben we gebruik gemaakt van de HEMA fotoservice. Het voordeel is bij dit soort sites dat ik zelf handig ben om meerdere foto’s tot één foto te maken. Dit scheelt veel voor het ontwerp en het gevolg is dat de uitlijning altijd klopt. Wij zijn altijd heel secuur in dit soort dingen. Het moet perfect zijn anders doen we het niet! Onze tip voor de uitnodiging is: Bepaal een begin- en eindtijd. Klinkt kinderachtig, maar het schept duidelijkheid voor het bezoek. Wij kozen voor 14:30 uur tot 17:30 uur. Zo was het duidelijk dat wij niet het avondeten zouden verzorgen.

De verjaardagstaart

De Elmotaart van Terraia's cakesOok het regelen van de verjaardagstaart ging dit jaar heel soepel. Via een vriendin kwamen we uit bij Terraia’s cakes en hebben we een bestelling gedaan voor het maken van een Elmotaart en Elmo cupcakes! Liz is helemaal Elmo gek dus dit zou zeker een succes zijn! En het succes dat bleek. Een super geweldige taart hebben we gekregen. We hebben het ontwerp volledig uitbesteed aan Terraia en geen verwachtingen geschept. Iemand de vrije hand geven in dit soort dingen is belangrijk. Soms moet je ook wat loslaten om jezelf te laten verrassen!

Het verlanglijstje

Cadeautjes horen ook bij een verjaardag en dus bedachten we een aantal leuke dingen (prijs verschillend). Vooral speelgoed waar Liz nu aan toe is. Zelf hebben we een leuke klimtoren van Smoby gekocht (waarover later vast meer). Voor de opa’s en oma’s proberen we vaak iets te regelen wat bij ze past en geven we hun de vrije keuze. We hebben het lijstje gemaakt met lijstje.nl en dit hebben we ook op de verjaardagskaart genoemd. Zo kon het bezoek zelf bepalen wat ze leuk vonden om te geven en konden ze dit ook afstrepen. Krijg je nooit iets dubbel en wel wat je graag zou willen voor je kind.

De voorbereidingen waren erg goed verlopen en de planning klopte. Al werd het versieren van de kamer het allerlaatste moment maar het zag er erg gezellig uit en dus kon Liz met een gerust hart haar verjaardag vieren.

In het volgende deel gaan we het hebben over de dag zelf!

Tags: