Een campingbedje heb je in verschillende soorten en maten

Twijfel over een campingbedje

Een campingbedje heb je in verschillende soorten en matenIk zal er eerlijk voor uitkomen. Ik twijfelde heel lang over de aanschaf van een campingbedje. Waarom nog meer geld uitgeven aan kinderspullen die vervolgens alleen maar op zolder liggen. Dat was mijn gedachte. Mijn vrouw dacht er anders over en haalde me uiteindelijk over. Hier ben ik achteraf heel blij om geweest. Waarom? Lees dan maar verder.

Waarom geen campingbedje?

In onze omgeving zijn er veel mensen die een campingbedje tot hun beschikking hebben. Deze ligt bij allemaal op zolder stof te happen, die kunnen we toch wel lenen als we er eentje een keer nodig hebben? Dat kan zeker maar het kwam er vaak op neer dat je het bedje nodig had op de momenten dat het niet uitkomt om hem te halen of ze hebben hem zelf nodig. Daarnaast kost een eenvoudig campingbedje minimaal 50 euro en daar komt dan ook vaak weer een matrasje bij. En zo als we allemaal weten, zodra het op geld en kinderen aankomen dan zijn de papa’s toch wat rationeler en de mama’s emotioneler. Ik vond mijn redenen goed genoeg gegrond om geen campingbedje aan te schaffen maar ging toch overstag om naar de babaywinkel te gaan en er in ieder geval naar te kijken. Maar ja van kijken komt kopen heb ik gemerkt.

Campingbedje kopen…zo veel keus

Wij in de auto op weg naar de babywinkel. Een klein uurtje tuffen en op naar de campingbedjes. Ohnee zo werkt dat niet…een babywinkel inlopen betekent eigenlijk alle schappen langs, van alles bekijken, aanraken en denken owww dat is handig of uhhh daar wil ik mijn dochter echt niet mee in aanmerking laten komen. En dan kom je aan bij de campingbedjes. Dan heb je weer een keus. Niet één bedje maar wel vijf verschillende merken en dan nog ook nog meerdere types en kleuren…keuzes maken is zo lastig met babyspullen. En dan begint ook mijn onderbuik me vragen voor te schotelen als “Het bedje moet wel goed slapen”, “Die ondingen die ik al eens gezien heb die wil ik niet” tot “Hoe makkelijk is het bedje te vervoeren”. Samengevat moet het dus een veilig, goed, stevig en eenvoudig in en uit elkaar te zetten campingbedje zijn. We kwamen uit op de Nuna Sena Safari.
Een campingbedje is echt wel fijn

Het campingbedje van Nuna

De prijs van het campingbedje “Nuna Sena Safari” ligt wel veel hoger dan de gemiddelde prijs voor een campingbedje. Zo rond de 150 euro. De voordelen van dit campingbedje is in onze beleving dat hij eenvoudig te vervoeren is (redelijk compact) en vooral heel makkelijk opzet! Je duwt het frame uit elkaar en het valt zo uit elkaar. Matrasje er in leggen en klaar is papaMark. Bij sommige bedjes die ik geleend heb moest je er altijd voor zorgen dat de bodem nog niet helemaal in elkaar was gezakt want anders kreeg je het frame niet vastgeklikt. Een ander voordeel, in ieder geval voor onze dochter, is de verhouding van het campingbedje. Hij is breder en minder lang. Liz ligt namelijk heel vaak gebogen te slapen en dat kan ze in deze situatie. We nemen met veel plezier het bedje mee als we ergens langer blijven of dochterlief blijft ergens slapen. Zolang je kind goed slaapt ben je als papa blij en dus tevreden. Goed slapen is voor een kleine ook heel belangrijk.

Kiezen andere ook voor een campingbedje?

Ik ben dus zeer tevreden over onze keuze voor een campingbedje. Maar vraag me heel erg af hoe hebben andere papa’s het ervaren om over te gaan tot de aanschaf van een campingbedje? Mocht je zelf in twijfel zitten kijk dan waar je jezelf het prettigst bij voelt. Blijf je altijd thuis dan hoeft het niet zo nodig maar wanneer je toch af en toe ergens naar toe gaat (of op vakantie) dan is het prettig om een campingbedje in huis te hebben.

De tip voor de aanschaf van een campingbedje luid: “Bepaal vooraf hoeveel geld je er voor wilt uitgeven en bepaal welke maten je gemakkelijk kan vervoeren”.

Tags: