Papa’s en hun playstation 4

Vandaag een keertje geen verhaal over papa en zijn meisje maar papa met een van zijn papagadgets, de playstation (4)! Waar hij vroeg speelde op een super Nintento, later de Wii werd het 1,5 jaar geleden tijd om de nieuwste gameconsole mee te pikken. De reden: Grafisch een top spelcomputer, iets voor zichzelf, ontspanning als meisje op bed ligt. Maar de waarheid werd anders.

De aankoop van een Playstation 4 (ps4)

De gameconsole van Sony is verreweg de populairste spelcomputer van dit moment. In januari 2014 bedacht ik dat het leuk was om een grafisch vele scherpere spelcomputer te kopen. De keuze zou op dat moment gaan tussen de PS4 of de Xbox360. Echter had Microsoft op dat moment de Xbox One aangekondigd en ik wilde de nieuwste variant van een fabrikant. Dat heb ik eigenlijk met alles wat met elektronica te maken heeft. Op het moment dat ik de beslissing had genomen, ik koop hem, was er probleem. De PS4 was volledig uitverkocht. Geen enkele winkel had hem nog in het schap. Maar als ik iets wil, dan wil ik het eigenlijk ook direct hebben. Tegenvaller dus! Gelukkig had ik een goede band opgebouwd met papaGlenn! Deze gamefreak kon mij wel helpen. Zo gezegd zo gedaan, met zijn eerdere pre-order van Bart Smit kon ik mooi de playstation 4 bestellen. Daarvoor nog steeds mijn dank. Halverwege februari stond er dus een zwarte box langs de televisie!

Mijn eerste games voor de PS4

Omdat ik niet zo heel veel tijd heb om uren achter elkaar te gamen leek het mij verstandig om een game te kiezen die niet zo lang duurt. Zo werden mijn eerste games voor de PS4 Fifa 14 en Battlefield 4. Lekker voetballen en lekker knallen! Wat een verschil met de Wii. Waar de Wii nog op een resolutie werkt van voor de milenniumbug (grapje, want ik heb er wel heel veel uren mee gespeeld (Golf)) werkt de Playstation gewoon met Full HD. En dat zie je direct terug in de games. Poppetjes zijn echte “mannen”. Schieten is echt schieten en bij Fifa zie je het net van de goal na een subliem doelpunt heerlijk meebollen!

De PS4 wordt dankbaar gebruikt

Sinds een klein half jaartje zijn wij in bezit van Netflix. Voor de meeste wel bekend, maar Netflix is een online abonnement waar je films en series mee kan streamen. Geen gehannes met downloaden, plaatsen op een NAS en streamen naar de Apple TV. Gewoon app opstarten en kijken. Netflix heeft ook een app voor op de PS4 en dat in combinatie met een kind en een vrouw is ideaal. Zo verandert langzaam de playstation van gameconsole naar entertainmentconsole. Blij dat het apparaat meer doet dan enkel een paar uurtjes games afspelen. Dochterlief is helemaal verzot op het aanbod kinderseries. Denk aan Peppa Pig of Conny. Vrouwlief kijkt tijdens het strijken of tijdens bankzaken graag naar typische vrouwenfilms en series. Zelf heb ik nog geen film gekeken maar dat maakt me niet uit.

Hoe de PS4 als entertainment dient

Nieuwe categorie “games”

Omdat #hetLEVENvaneenPAPA natuurlijk voor #papa’s en een klein beetje voor #mama’s (je kan er immers altijd van leren) is zullen we meer gaan schrijven over games. Samen met andere gamende #papa’s vertellen we graag over de games die we spelen. Ideaal want zo kan je prima lezen welke spellen wij aan andere papa’s aanraden of misschien wel afraden! Kijk voor een overzicht van spellen en consoles in onze webshop cadeau voor papa!

Tags: , ,