Typisch papaspelletje Pie Face

Vandaag deelde we een leuk filmpje op onze Facebookpagina van een vader die samen met zijn zoontje het spelletje “Pie Face” speelt. Wist je dat dit spelletje al heel lang bestaat? Het filmpje moet je zien want je zal er gelijk om moeten lachen.

Pie Face commercial Hasbro

In 1960 had Hasbro al dit spelletje in ontwikkeling. Er is zelfs een leuke commercial van. Heerlijk die ouderwetse beelden! Heerlijk hoe kinderen genieten van de slagroom in hun toet.

Pie Face in een nieuw jasje

Het spelletje is eigenlijk heel eenvoudig. Een plaatje vul je met bijvoorbeeld slagroom (of een ander goedje wat je leuk vind). Vervolgens moet je aan een draaischijf draaien. Hieruit volgt een cijfertje en dat aantal moet je vervolgens draaien aan de hendels.

Voordat je draait moet je je gezicht achter een kartonnetje plaatsen zodat je gezicht zichtbaar is. Op een gegeven moment kom je in het stadium dat het plateau met slagroom afgeschoten wordt richting je gezicht. Smash! Of te wel het traditionele taart in je gezicht. De spanning die ontstaat is natuurlijk heerlijk. Dus altijd leuk voor een middagje lachen 🙂

Bekijk het spelletje in een nieuw jasje.

Nu vragen wij ons natuurlijk af! Zou jij dit spelletje ook met je kinderen spelen?
Wil je het spel kopen? Dan kan je hier terecht. Mochten we er iets mee kunnen dan zullen we het in de enige echte #hetLEVENvaneenPAPA webshop plaatsen.

Tags: