Gaan we naar Sinterklaas?

Het grootste kinderfeest van Nederland is weer begonnen. Onze goedheiligman is weer in het land. Afgelopen zaterdag zaten we weer aan de buis genageld. Chocomel met slagroom, harde kruidnootjes en strooigoed was volop aanwezig. Ook de lekkere chocolodadekruidnootjes mochten niet ontbreken. Kortom het moment van het jaar!

Het Sinterklaasjournaal

Als liefhebbers van het Sinterklaasfeest kijken we zo veel mogelijk ook naar het Sinterklaasjournaal. Wat een spannende afleveringen hebben we weer gezien. Onze kleine meid, snapt het misschien nog niet allemaal, maar interessant vindt ze het des te meer. Nu Sinterklaas tijdens de uitzendingen bleek te slapen was het maar afwachten of hij wel in Gouda aan zou komen.

Samen lekker voor de buis

Met de kleine meid op haar eigen stoel en zelf op de bank zittend zaten we voor de buis gekluisterd. Er werd volop gezongen op de bekende melodieƫn en onze meid danste er vrolijk op mee. Heerlijk dat ze, terwijl ze zo klein zijn, al met die heupen kunnen bewegen. Nadat de traditionele spanning was opgebouwd kwam Sinterklaas weer aan in Nederland.
Sinterklaas is weer in het land - bron: Sinterklaasgouda.nl
Gelukkig…kunnen we met een gerust hart gaan slapen om de dag erna in ons dorp de Sint een handje te mogen geven. Ze vraagt nog net niet of we al naar Sinterklaas gaan. Dat zal nog wel even duren.

Handje geven aan de Sint

De zondagochtend en middag hebben we rustig doorgebracht. Als voetballer hoefde ik niet binnen de krijtstrepen te verschijnen. Het was immers een inhaalronde en tot nu toe was er nog niets afgelast. Kortom deze papa was een zondag helemaal vrij. In de ochtend spelen met de Woezel en Pip blokken, de knuffels en al het andere speelgoed dat er in huis beschikbaar is. Pas rond de klok van half vijf gingen we ons opmaken om naar de Sint te gaan. Het is daarvoor zo druk dat het wachten te lang duurt. Kan je beter eerst thuis wachten toch? Kwart voor vijf bij de sporthal geariveerd, komen haar neefje en nichtje er ook aan! Gezellig samen naar Sinterklaas en de Zwarte Pieten. Na een half uurtje was het zo ver. De muziekpieten speelde er lekker op los en Liz mocht Sinterklaas een handje geven. Maar toen…

Toen gebeurde het meest beschamende moment van de dag. Met mijn mooie spiegelreflexcamera in de hand…wetende dat er voor 1 streepje stroom in zat, krijg je op het belangrijkste moment van het jaar de melding “Accu leeg” op je display te zien. Nou je kan wel door de grond zakken. Wat voel je je op dat moment een loserpapa! Dit gaat me dus echt nooit meer gebeuren. Snel maar de telefoon gepakt en hopen dat je daar nog een paar mooie foto’s mee kan maken. Gelukkig was mijn broer nog paraat met zijn fototoestel waardoor er toch nog goede foto’s gemaakt konden worden.

Bij Sinterklaas

Na het geven van een handje aan de Sint en de Hoofpiet was het tijd voor de verwennerij voor vele kinderen. Patatjes eten! Zo’n leuke dag mag je ook wel een keertje afsluiten met wat lekkers toch. Gelukkig waren de foto’s gelukt en was mijn gevoel van loserpapa weer snel omgezet in trotse papa!

Gratis tip aan alle papa’s: Laad altijd je fototoestel op! Dan ben je er altijd zeker van dat je foto’s kan maken.

Tags: