App: Luier verschonen (diaper duty)

Bij de winactie op mamas-mind.nl was onze website uitgekozen tot winnaar. Daarom bekeken wij de app en geven hier onze eerlijke mening en de uitslag van de eerste spin.

Installatie van de App diaper duty

De app diaper duty (luier verschonen) is te vinden in de Apple Appstore. Als je zoekt op de naam van deze app komt hij als enige naar boven. De prijs voor de app is €0,99 iets wat wij persoonlijk aan de hoge kant vinden. De installatie loopt zoals natuurlijk bekend bij Apple eenvoudig. Na de installatie verschijnt het appicoon op je scherm en kan je de app openen. Na het openen kan je beginnen.

De Diaper Duty app zelf

Los van onze mening zullen er mensen zijn die dit soort appjes nodig zullen hebben. Wij vinden het weinig toegevoegde waarden hebben. Je wil de luier verschonen of niet. Wij draaien onze handen er niet voor om want zien het ook als een vorm van quality time met je kind en daar hoort het verschonen van een luier nou eenmaal bij.

TIP: Je moet het leuk maken. Doe bijvoorbeeld een spelletje en klets met je kind. Beloon en wees complimenteus na een heerlijke volle luier! Zo krijgen ze vanzelf een beetje bewustzijn van hetgeen er is gebeurd. Een plasje of een poepje, het is niet vies het gewoon menselijk.

Zo heel veel kan je verder niet met de app. Na een druk op de knop draait het poppetje rond en stopt na verloop van tijd op “dad” of “mom”. Waar het poppetje terecht komt is dan de “sjaak” om de luier te verschonen. De app houdt bij hoe vaak je aan de beurt bent geweest. Vergelijk het met een dobbelsteen waar op drie kanten een tekst staat en op de andere drie weer een andere tekst.

In onze test was “papa” aan de beurt om de luier te verschonen 🙂

Mocht je de app willen aanschaffen dan kan je hier terecht!

Diaper Duty App

Tags: ,