5 tips voor goede voornemens

Nu de feestdagen (Sinterklaas en de kerst) achter de rug zijn is het een goed moment om je als papa weer helemaal op te laden. 2014 is achter de rug en dus komt er weer een nieuw jaar aan met voor elke papa weer nieuwe momenten. Momenten van brullen, boos of verdrietig zijn maar ook momenten van vreugde, liefde en trots. Het laatste hopen we iedere papa zo veel mogelijk de wensen. Maar mogelijk kunnen de volgende vijf tips je hierbij helpen.

De vijf tips voor goede voornemens

 

Tip 1: Leer van je fouten

We hebben allemaal momenten gehad waar van we dachten…tja dat zou ik de volgende keer anders aanpakken. Bepaal voor jezelf goed waarom je dat zo had gedaan en hoe je het komende jaar dat anders gaat doen. Als je hier niet bewust over nadenkt dan loop je de kans om weer in dezelfde valkuil te stappen.

Tip 2: Geef jezelf quality time

De rol van een papa is moeilijker dan het is. Er komt zonder dat we het weten veel op ons af. Vaak zijn we de backbone voor de hardwerkende moeders. Blijven wij rustig waar dat soms nodig is, houden we het overzicht als dat gevraagd wordt en zijn we op z’n tijd de lach en komiek in huis. Maar het is ook goed om het komende jaar te zorgen voor quality time. Tijd voor jezelf maar ook zeker tijd voor je partner. Ga eens met je beste kameraad een biertje doen of met je geliefde naar de film. Een dagje/avondje even niet de zorgen voor je kinderen maar gewoon een oppas. Even geen gedachtes over slapeloze nachten, het bord leeg eten of huilperiodes. Andersom (dus quality time voor de mama’s) geldt natuurlijk ook.

Tip 3: Plan uitjes met de kinderen

Omdat we tegenwoordig in een maatschappij leven waarin we als een sneltrein door het leven gaan is het belangrijk om te plannen. Een belangrijk onderdeel naast quality time voor jezelf is quality time voor het gezin/kinderen. Maak in je agenda ruimte om met z’n alle een dagje naar de dierentuin, het strand of speeltuin te gaan. De waardering die kinderen je geven (vaak zijn de simpelste dingen het leukst) zijn veel belangrijker dan een avondje doorbikkelen voor je werk. Bijkomstig voordeel…je partner waardeert het ook! Kom op superpapa’s…let’s plan!

Tip 4: Stoppen met die ongezonde leefstijl

5 tips voor goede voornemensRook je, drink je stiekem toch wat meer dan eigenlijk goed voor je is, is de barbecue in de zomer je grootste vriend,  dan is het nu je kans om te stoppen. Het klinkt heel cliché maar te vaak gaan deze ongezondere leefstijlen voor de gezondere leefstijl. Maak er gelijk een sport van om gezonder te leven, dat werkt! Loop een rondje door het park achter de kinderwagen of wanneer je even gaat uitblazen door hard te lopen neem dan je kind gewoon mee. Kunnen ze fietsen dan vinden ze dit vaak heel leuk om te doen terwijl ze papa aanmoedigen. De kinderen nemen gelijk je goede leefstijl over en zullen ook meer bewegen of gezonder eten.

Tip 5: Geniet van de kleine dingen #ProjectPositief

Het gebeurt toch vaak te weinig. Te vaak komt het voor dat we niet genieten. Genieten van de dierbaren om je heen, de momenten die je met je kind doorbrengt. We staan soms te lang stil bij zaken die niet goed zijn gegaan of die ene kans die we gemist hebben. Maar waarom genieten we zo weinig. Zelf ga ik proberen meer te genieten van de kleine meid die met grote sprongen het leven leert kennen. #ProjectPositief is alvast een goede gedachten om naast alles te houden! Bekijk altijd hoe je iets kleins in je dagelijks leven kan doen dat een positief effect heeft voor iets anders.

Hopelijk heb je iets aan een van deze tips. Heb je zelf nog een goede tip, wij zijn benieuwd naar jou mening.

Tags: