Aanpakken voor aanstaande vaders

Verloskundige David Borman schreef zijn ervaringen op. Zijn ervaringen op basis van honderden bevallingen. Waar een gemiddelde man slechts twee tot drie bevallingen in zijn leven meemaakt mag David Borman wel als een guru of specialist gezien worden. De redactie kreeg een exemplaar van zijn boek “Aanpakken voor aanstaande vaders” en in deze post geven we onze mening.

Wat leer je uit Aanpakken voor aanstaande vaders

aanpakken-voor-aanstaande-vadersOmdat we inmiddels zelf papa zijn en dus geen toekomstige papa, kunnen we verhalen uit het boek herkennen. Je leest de verhalen, ervaringen en tips en denkt regelmatig “oh ja dat was inderdaad zo”. In het boek wordt volop ingegaan op de bevalling en hoe het vrouwelijk lichaam werkt. Wat ons betreft erg leerzaam omdat we sommige zaken nog niet goed wisten. Ondanks dat we regelmatig diverse sessies tijdens de zwangerschap hebben bijgewoond. Ook leer je hoe het bevallingsstelsel van Nederland eruit ziet en krijg je tips en uitleg over pijndemping.

Wist je dat je de pijn van een bevalling kan vergelijken met en schop tegen je ballen? Alleen dan niet een keer maar een paar uur lang. AU!!!

Dat de rol van de papa bij een bevalling (die uit diverse fases bestaat) meer is dan alleen maar een washandje wordt op een heldere manier verteld. De rol van de papa wordt verdeeld in meerdere groepen “toeschouwer”, “coach”, “advocaat” of “waker”. Er wordt beschreven wat de rol precies inhoud en hoe je jezelf er in kan herkennen.

Verder staat het boek ook vol subtiele tips zoals “Maak vooraf een aantal maaltijden klaar zodat je niet lang in de keuken staat als je partner net bevallen is, dat geeft rust!”.

Een echte aanrader voor toekomstige papa’s

Wordt je papa en is je partner nog in het begin van de zwangerschap dan raden wij dit boek zeker aan. Je kan op je eigen tempo perfect lezen hoe het allemaal gaat. De prijs van het boek is betaalbaar. Het boek is ook een leuk geschenk om te geven aan een vriend of familielid die papa wordt.

Wil je dit boek aanschaffen? Dat kan want voor 17,50€ ligt het boek op de planken bij de boekwinkel of bij de online shops zoals Boekenwereld.com.

Leuke wist je datjes naar aanleiding van het boek

– Wist je dat Nederland als enige land anders kijkt naar de zwangerschap dan andere landen.
– Wist je dat het geen pijnbestrijding maar pijndemping is omdat de pijn bij een bevalling nooit volledig weggenomen wordt.
– Wist je dat David Borman naast bevallingen en schrijven ook een zwangerschapscursus geeft speciaal voor papa’s. Kijk maar eens op zijn website Vadercursus.nl.

Bekijk een video van David op de negen maanden beurs

Tags: ,