Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt

help-ik-heb-mijn-vrouw-zwanger-gemaaktWelke toekomstige papa heeft deze zin ooit niet in zijn hooft uitgesproken? Ik denk dat elke toekomstige papa hier wel een keertje aan heeft gedacht. Wat nu…ik was er nog niet mee bezig en nu komt het wel erg dichtbij. Je bent er vast wel aan toe alleen moet je het zelf nog ontdekken en ervaren.

Toekomstige mama’s die bereiden zich vaak al eerder voor op de komst van de kleine. Ze delen kennis met vriendinnen uit, lezen veel op forums en zelfs Facebookgroepen worden aangemaakt. En wat doen wij als mannen? Wij gaan gewoon zoals altijd een biertje drinken met vrienden, praten dan over voetbal en vrouwen maar over een toekomstige vaderschap wordt nauwelijks gesproken. Wij delen dit veel minder met elkaar (althans dat is mijn visie natuurlijk). Gelukkig zijn er toch nog altijd die vrouwen die hun man willen helpen.

Ken je het boek “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!” van Kluun? Ja? Wat vond je er van? Nee, dan leg ik je uit waarom ik adviseer dit boek te lezen.

Het boek “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!”

Ik zelf had er in het najaar van 2012 nog niet van gehoord tot mijn vrouw me het boekje als cadeautje gaf. Lezen is niet mijn meer mijn ding maar af en toe is het wel goed voor de ontspanning. Gelukkig is het boek ook niet te dik want het is absoluut geen babybijbel. Het is juist op een zeer komische manier omschreven hoe het proces in je leven gaat veranderen. Wat doet de zwangerschap bij je vrouw of vriendin. Volgens Kluun en volgens de werkelijkheid veranderen vrouwen tijdens de zwangerschap. Het hormoonhuishouden zet de hele boel op z’n kop. Er zijn verhalen van vrouwen die koffie drinken. Liters koffie op een dag. Maar ze dronk eerst helemaal geen koffie. Of vrouwen die bij het zien van iedere prikkel op tv vol beginnen te huilen. Niet erg! Ze kunnen er eenmaal niks aan doen. Wij als mannen moeten met de vrouwen meeveren. Ik zelf ben nog aan het oefenen met meeveren want dit is misschien wel het allermoeilijkste voor de man.

Wil je dit boek aanschaffen? Dat kan want voor ongeveer 10€ ligt het boek op de planken bij de boekwinkel of bij de online shops zoals Boekenwereld.com.

Geen zin om te lezen? Dat kan natuurlijk…

Bastiaan Ragas schittert in dit theaterstuk met een goeie vertolking van het boek. Ik vond het super om te zien. Om je een klein beetje een idee te geven hier een kort fragment wat ik op YouTube heb gevonden:

Ik wens iedere papa heel veel succes met het vinden van zijn weg tijdens de zwangerschap en hopelijk veranderd “Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!” in “Yes/Oepsie ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt!”

Tags: ,