FIFA 16 review

FIFA 16Donderdag 24 september was het voor veel fanatieke (voetbal) gamers een belangrijke dag. Dit was de dag dat namelijk FIFA 16 uit kwam. Dit deel bevat nog meer betere beelden, aangepaste moves en nieuw zijn dit jaar de vrouwenteams. Leuk voor de mama’s die ook gamen!

Na de afgelopen dagen flink gespeeld te hebben kunnen we een eerlijk beeld geven van deze game. De punten waar we vooral op gelet hebben zijn grafische specificaties, laadtijd en game plezier.

 

Grafische eigenschappen FIFA 16

Grafisch heeft EA Sports er weer hard aan gewerkt om Fifa 16 nog realistischer te maken. Hier zijn ze wat ons betreft gedeeltelijk in geslaagd. De game is van zichzelf grafisch mooi alleen de details van de spelers laten soms te wensen over. Gezien het feit dat we Nederlanders zijn speelden we vooral AJAX tegen PSV. Hier viel het ons op dat de gezichten er helemaal niet op lijken. De keeper van AJAX lijkt absoluut niet Jasper Cillessen:
Jasper Cillessen in Fifa 16Deze klacht hebben we inmiddels vaker op internet gezien. Het lijkt erop dat EA Sports vooral op de topspelers zoals Ronaldo of Messi heeft gelet.

Grafische score 6.5 van de 10.

Trage laadtijd FIFA 16

Wat ons tijdens het online gamen erg opviel was dat het spel lang duurt voordat een wedstrijd begint. Heel leuk gedaan is dat je jezelf kan vermaken door met een speler op de keeper af te kunnen rennen om te scoren. Stommiteit is dat je het vaak maar twee keer kan proberen en dat bij je derde poging bruut gestopt wordt. Natuurlijk wil je het spel spelen maar laat ons dan wel die kans proberen af te maken. Wat ons betreft volstaat een melding “Druk op een bepaald knop om te spelen”.

Vaker valt het ons op dat het laden van de rust, spelinstellingen lang duurt. Hier kan dus nog hard aan gewerkt worden.

Laadtijd score 4 van de 10.

Gameplezier en overall score FIFA 16

Naast de nadelen bevat FIFA 16 ook veel leuke nieuwe zaken. Zo is het spelen met een dames elftal ook heel leuk. Waarom? Het lijkt net of deze teams sneller zijn dan de mannelijke variant. Ons advies is wel om het commentaar op Engels te zetten. Het commentaar in Nederlands is echt zo stom. Wat ook handig is is om te trainen. Heel even een half uurtje vrij maken om je controls beter onder de knie te krijgen! Wil je een goed team? Naast Real en Barcelona is Manchester City ook aan te bevelen. Joe Hart is een top keeper en Sergio Aguero is fantastisch als spits. Een goed schot en bijna elke poging gaat wel richting doel.

Overall score FIFA 16: 7 van de 10.

Heb jij FIFA 16 nog niet in je bezit klik hier om te bestellen!

Tags: