Game tip: Rocket League (PS4)

Voor de Playstation 4 is sinds 7 juli “Rocket League” gratis beschikbaar voor PlayStation Network leden. Gratis is in #hetLEVENvaneenPAPA altijd mooi meegenomen omdat kinderen al zo veel geld kosten. Maar wat is Rocket League dan voor spel? Wij vertellen het je!

Rocket League is voetballen met auto’s

De titel van het spel is ontstaan door het feit dat je met diverse soorten auto’s (lees eerder bestuurbare auto’s) een competitie speelt op het voetbalveld. Het is de bedoeling dat je de bal in het doel van de tegenstander weet te scoren (duh), maar dat valt in dit spel absoluut niet mee. De game play is zo eenvoudig maar de perfectie van balcontrole is zo moeilijk. En dan zijn er ook nog eens tegenstanders die verrassend uit de hoek kunnen komen! Je kan een competitie spelen of een online potje. De potjes duren 5 minuten wat echt ideaal is. Als je even wilt gamen terwijl de kleine aan het spelen is dan kan dat heel gemakkelijk om dat er geen lange verhaallijnen in dit spel zitten!
Rocket League PS4

Teams in Rocket League

Er zijn verschillende teamopstellingen in deze game. Je hebt een duel (1-1), twee-tegen-twee, normaal (drie-tegen-drie) en chaos (vier-tegen-vier). Een duel is lastig omdat je heel gemakkelijk balverlies hebt en daarmee kans loopt op een tegendoelpunt. Twee-tegen-twee is leuk om online te doen. Je kan elkaar goed vertellen waar je je op het veld begeeft. Bijvoorbeeld achterin om als keeper te fungeren. Zelf spelen we het liefste gewoon de chaos-mode en dan het liefste ook online. Lekker rondscheuren en proberen de bal te raken. Deze modus is ook echt vaak complete chaos.

Leuke video over Rocket League

Lijkt je het leuk om dit spel te spelen? Zorg dan dat je een PSN account hebt! Heb je deze nog niet? Bestel dan snel PSN tegoed! Deze is er in o.a. in 1 maand, 3 maanden en een jaar! Zelf kies ik altijd voor een jaar. Dan ben je voorlopig even zoet!

Bekijk onderstaande video maar eens voor de gameplay en download het spel. Heb wel geduld want bij mij duurde het downloaden heel lang. Niet omdat het spel zo groot is maar vooral omdat de server waar het spel op staat heel druk is. Volgens geluiden is Rocket League zo populaire dat het op sommige dagen gewoon meer dan 1 miljoen keer is gedownload.


Meer informatie over Rocket League is te vinden op de officiƫle website: http://rocketleague.psyonix.com

Tags: ,