De IKEA kinderspeelkeuken (Duktig)

Onze peuter is in december 2 jaar geworden. Ze is jarig tussen de feestdagen in en daarom is het weleens lastig om de juiste cadeaus te vinden. Gelukkig was het dit jaar absoluut niet moeilijk en wisten we al vroeg dat we haar een speelgoedkeukentje wilde geven.

IKEA Duktig Speelgoedkeuken – Het perfecte cadeau voor je peuter

Ze speelde al graag met het pannensetje van de Hema en had in haar schoen houten groente en fruit gekregen waar ze gek op is. (de sint wist dat ze een het keukentje zou krijgen :))

De IKEA Duktig met een koffiezetapparaat.Ik ging op zoek naar een speelgoedkeuken en kwam veel leuke keukentjes tegen op het internet. Ze waren het alleen allemaal net niet. Natuurlijk wist ik dat Ikea een leuk keukentje verkocht, maar wilde toch even zien wat er verder allemaal te koop was. Maar uiteindelijk zijn we toch gegaan voor de Duktig speelkeuken van Ikea.

Voor mij was vooral het uiterlijk van het keukentje erg belangrijk, omdat hij bij ons in de woonkeuken staat. Ik wilde niet teveel poespas en rommel. Ook zocht ik naar een keukentje met opbergruimte zodat ik al haar losse speelgoed netjes kon opbergen. Voor mij heeft de Duktig dit allemaal.

Het design is strak en mooi en past in elk interieur. Het keukentje is compleet met 2 kastjes met planken, met een dichte deur en een met een glazen deur. Het heeft een spoelbak met kraan en een kookplaat met lichtdiodes op baterijen die ook weer vanzelf uitgaan. Bovenin zit een magnetron met twee leuke vakken ernaast waar je kookgerei of andere dingen in kwijt kunt. Een leuke extra is de stang waar je lepels en andere dingen aan kunt hangen!

Wat voor mij ook erg belangrijk is, is dat onze dochter er lang mee moet kunnen spelen. Dit keukentje groeit met je kind mee, omdat de poten op 3 hoogtes verstelbaar zijn. Dit zorgt voor jaren speelplezier.

Voor de papa’s en mama’s is hij makkelijk schoon houden en de spoelbak kan worden verwijderd, zodat je deze apart af kunt wassen. En hij is leuk voor jongens en meisjes, dus een prima keukentje voor alle kinderen uit het gezin! Daarbij heeft Ikea ook heel veel leuke accessiores voor het keukentje zoals pannen, boodschappen en servies. Dit kun je natuurlijk ook in heel veel andere winkels vinden. Onze dochter heeft dus voor sinterklaar en haar verjaardag spulletjes gekregen voor in haar keukentje en het past allemaal goed bij elkaar.

Ik vind de Duktig keuken dus echt een aanrader voor je peuter of kleuter! Ook de prijs is redelijk gelijk aan andere keukentjes. Vind je het design niet helemaal bij je passen dan staat internet vol met voorbeelden van ouders die het keukentje hebben gepimpt! Misschien gaan wij dit ook nog doen, maar voor nu vind ik hem zo eigenlijk helemaal goed!
Veel opbergruimte in de IKEA Duktig
Net als in een echte keuken staan plantjes ook altijd leuk op de IKEA Duktig speelgoedkeuken

Wij vinden het leuk om meer van dit soort leuke gastblogs te plaatsen. Vind je het leuk om een bericht te delen? Laat het ons dan weten op info@hetlevenvaneenpapa.nl of via Twitter/Facebook.

Tags: ,