Ben je er klaar voor?

Wel of geen papa worden?Samen met je partner heb je het er waarschijnlijk al vaak over gehad. Jullie willen een kind en misschien wel meerdere. Uit ervaring kan ik vertellen dat die beslissing niet over een nacht ijs gaat. Dat je misschien kinderen wilt is al wel zeker, maar vooral de vraag wanneer? Ben ik er wel klaar voor om papa te zijn…kan ik wel een goede papa worden. Allemaal vragen die door je hoofd heen schieten.

Zelf was ik ook onzeker, onzeker of ik er wel klaar voor was, ben ik zelf soms niet nog te kinds (want kind zijn is toch veel leuker dan volwassen zijn)? Dat ik van kinderen houd en ze mag staat buiten kijf. Anders ben je niet zeer betrokken met ze. Mijn neefje en nichtje zijn geweldig, de kinderen van vrienden zijn super schatten! Kinderen zijn gewoon zo eerlijk, je kan er ook zo lekker gek mee doen. Ik ben niet voor niets gekke Mark. Maar uiteindelijk hebben we de stap gezet en zijn we er voor gegaan. Helaas niet helemaal gemakkelijk maar het eindresultaat was er wel! Mijn vrouw was zwanger eind augustus 2012 en in mei 2013 om 12:01 uur was mijn rol in het dagelijks leven veranderd. IK BEN PAPA EN NU???

Ik kan me levendig voorstellen dat er heel veel (toekomstige) papa’s met deze vragen zitten. Vooral de vraag of ze er wel klaar voor zijn. Geloof me, ook al denk je honderd keer na over die vraag, ik als twijfelkont kwam je er niet uit. Je zult het moeten beleven. Ga die uitdaging aan, je leven is daarna zo mooi! Ik wil echt niet meer terug. Mijn dochter is mijn allesje geworden. Ik ben bereid ver voor haar te gaan. En ook al is ze soms ontdeugend. Die ene lach of die ene blik, dit laat ook mijn hartje smelten en niet alleen van de mama. Dit is wat ik ook veel van andere papa’s hoor die ik spreek.

Als je er voor je gevoel nog niet klaar voor bent dan moet je er natuurlijk niet aan gaan beginnen. Ben je nog volop in je carriere en wil je je daar op richten, be my guest! Doe dat dan gerust want het is ieders eigen keuze en dat is het beste!

Tags: