Negen maanden beurs wel of niet

Elk jaar is rond het einde van februari-begin maart vindt de bekende Negen Maanden Beurs plaats. Ook wel de beurs voor de beginnende ouder. Al 30 jaar lang rijden volle treinen naar de Amsterdamse Rai om de papa’s en mama’s (soms ook opa’s en oma’s). met twinkelende ogen en een smile van oor tot oor (want zo voelt iedere beginnende papa/mama zich), af te zetten. Toekomstige ouders staan in de rij om de auto in de parkeergarage te mogen plaatsen. Maar is die negen maanden beurs wel zo interessant?

Wat houdt de Negen Maanden Beurs in?

Wat kan je verwachten als je naar de beurs voor toekomstige ouders gaat? De beurs is een ruimte waar zowel bekende als onbekende leveranciers hun producten aan de man proberen te brengen. Denk aan Maxi Cosi, BabyCook maar ook aan standjes waar je buikbanden kan laten bedrukken met verschillende teksten en prints. Er worden demonstraties gegeven, uitleg en advies over producten zoals kinderwagens of bedjes en je kan informatie meekrijgen over je toekomstige ouderschap. Voor de één interessant en voor de ander minder. De één komt met tassen vol de beurs afgelopen en de ander juist weer zonder iets gekocht te hebben.

Mijn eigen bezoek aan de Negen Maanden Beurs

Het eerste logo van de Negen Maanden BeursZelf heb ik ook een bezoek mogen brengen aan de Negen Maanden Beurs. In 2013 was ik samen met mijn vrouw naar de deze beurs geweest om te ervaren hoe het was. We hadden wat vragen over kolfsets en wilde graag wat meer informatie weten over “Boekstart”. Vrijwel al onze spullen hadden we al in bezit of besteld dus voor grotere aankopen was de beurs niet aan ons besteed. Het was in onze ogen precies zoals de meeste beurzen zijn. Druk … op sommige momenten dringen geblazen en je hebt het gevoel dat je uitgekleed wordt (want alles is leuk maar heb je het echt nodig?). Dit laaatste is echt een persoonlijk gevoel en dat ervaart iedereen natuurlijk anders. We hebben eigenlijk geen echte aanschaf gedaan maar hadden wel de promotietas opgehaald waarvan de tas nu dienst doet als zwemtas voor bij het (baby)zwemmen (ideaal want kan goed tegen water). Zelf zou ik niet meer naar de beurs gaan, maar dat komt puur dat ik niet van de deze drukte houd. De Negen Maanden Beurs wordt samen met de huishoudbeurs gehouden en dat maakt het nogal druk. Vroeger was namelijk de Negen Maanden Beurs onderdeel van de huishoudbeurs. Maar later is dat losgetrokken en kan je ook alleen naar deze beurs toe. Het was wel leuk om er een keer geweest te zijn zodat ik er ook objectief over kan oordelen.

Papadag op de Negen Maanden Beurs

In het jaar dat ik naar de beurs ben geweest was er nog geen papadag (of ik heb het niet meegekregen). Leuk initiatief van de organisatie want het is voor de toekomstige papa’s natuurlijk al moeilijk genoeg. Tijdens deze dag kan je echte papa-dingen doen en leren. Wij zijn blij dat er voor toekomstige papa’s steeds meer de ruimte ontstaat om je beter voor te kunnen bereiden op hetgeen je te wachten staat. Naast de verhalen die je natuurlijk op #hetLEVENvaneenPAPA kan lezen is het ook goed om informatie van leveranciers en experts te weten te komen.

De papadag op de negen maanden beurs

Mocht je interesse hebben in de papadag op de Negen Maanden Beurs bekijk dan hier de speciale Papadagpagina op de site. Voor de papa’s die gaan wij wensen jullie heel veel plezier en horen natuurlijk graag wat jullie er van hebben gevonden. Laten we vooral elkaars ervaringen delen, daar worden we allemaal wijzer van.

Tags: