Voor de eerste keer in een babywinkel

In een willekeurige babywinkelIedere toekomstige papa ontkomt er eigenlijk niet aan. Je allereerste keer in een babywinkel. Ik was er al een paar keer geweest voordat m’n vrouw zwanger was maar het blijft toch gek. Je vraagt jezelf toch bepaalde dingen af

zoals “wat als ik een bekende tegenkom, denken ze dan dat we zwanger zijn?”. Met dit soort gedachtes loop je dan de winkel binnen en dat winkelt niet prettig. Eigenlijk hoeft dat natuurlijk helemaal niet want ik kwam er vanwege een kraamcadeautje voor vrienden de eerste keer binnen.

Wat een hoop spullen en waar moet ik beginnen. Voor een kraamcadeautje is het wel helder. Vaak is het eerste waar je tegenaan loopt kleding, dan de grotere spullen zoals kinderwagens en buggies. En dan komen daar de kleinere dingen aan zoals knuffels of ander speelgoed. Daar wil je dan zijn. Maar wat een keuze hebben ze dan. Kiezen is vet moeilijk in zo’n situatie want wat vindt de baby dan weer leuk? Wel of niet iets met geluid. Toch maar een bal of moet je iets nemen waar ze wat van kunnen leren. Grrrrr.

Bij kleding was het veel makkelijker. Vaak had mijn vrouw wel iets in gedachten. Zij kiest wat dingen uit en ik hoef alleen maar te zeggen welke ik het mooiste of lelijkste vind. Helemaal niet erg. Nu ik als papa in een babywinkel stap voelt dat toch al anders. De schaamte is er wel vanaf want ik stap naar binnen met een duidelijk doel.
Ik wil een buggy of m’n dochter moet een sjaal voor de kou! In het begin liep je er nog door heen waarbij ik continue dacht “dat is ook leuk”, “oh nee die is nog veel vetter”, “dit kan ze ook nog wel gebruiken” en “doe die er ook maar bij”. Dit resulteerde uiteindelijk altijd in een rekening waar je uiteindelijk niet aan gedacht had. Maar het is voor je kind dus neem je het toch maar mee. Ja ja dat zal denk ik iedere papa en mama wel kunnen beamen.

Gelukkig kom je tijdens je paparol nog vaak genoeg in een babywinkel en ga je het nog leuk vinden ook!

Tags: