Oorontsteking

Helaas moet ik het ook ervaren. Mijn dochtertje heeft klaarblijkelijk last van oorontsteking. Niet aan één oor maar ook gewoon aan beide oren. Een dubbele oorontsteking zoals de dokter het vertelde. Ze klaagde al langere tijd van pijn aan haar oortjes maar echt heel veel last of bepaalde symptomen vertoonde ze nog niet. Lees gauw verder om meer te lezen over oorontsteking.

Oorontsteking, hoe kom je erachter

De dokter controleert op oorpijnJe kan helaas niet zelf zien of je kind last heeft van oorontsteking, de dokter maakt hiervoor gebruik van een speciaal lampje. Wel zijn er symptomen die kunnen duiden op oorontsteking. Denk dan aan:

  • hoge koorts (bij ons haalde ze bijna de 40 graden koorts)
  • evenwicht is verstoord
  • een ziek gevoel (veel hangen en niet actief)

Omdat wij het niet vertrouwde gingen we naar de dokter om zeker te weten dat er niets ernstigs was met ons meisje. Na het bezoek vertelde de dokter dat het ging om een dubbele oorontsteking. Kortom in beide oren is een ontsteking aanwezig. Deze bevindt zich voornamelijk in het het zogeheten middenoor / buis van Eustachius en net achter het trommelvlies. Doordat de ontsteking drukt tegen je evenwichtsorganen is het goed mogelijk dat normaal lopen moeilijker is. Bij ons wilde dochterlief ook steeds een handje ter ondersteuning. Aan de andere kant drukt de ontsteking tegen het trommelvlies en dat geeft een pijnlijk gevoel.

Rustig aan doen en antibiotica

Om de oorontsteking op te lossen is in principe geen medicijn. Het wordt veroorzaakt door een virus en moet door het lichaam zelf opgelost worden. Echter de hoge temperatuur en vermoeidheid in combinatie met weinig eetlust en dus minder energie helpt niet. Hierdoor is er besloten om een antibioticakuurtje te doen. Dit wordt niet altijd gedaan maar gezien het feit dat ze al langer hoge koorts had kon het wel. Als ouders zijnde hebben we besloten om vooral ook rust te geven. Lekker rustig op de bank hangen, de televisie iets meer aan dan normaal en vooral laten slapen als er geslapen wordt.

Gelukkig ging het steeds beter (wel met pieken en dalen) en was ze na een dag of vijf steeds meer de ouwe. De kletstante in haar was weer terug.

Interessante informatie en heldere uitleg over oorontsteking is hier te lezen.

Tags: ,